måndag 19 maj 2014

Grilla på längden och tvären - grillbuffé med melon- och limesallad


Den kom ju tillbaka, sommarvärmen och därmed suget efter grillat. Oavsett om man träffas ett helt gäng och grillar eller om man bara är några få, är det gott att blanda både kött och grönsaker.


Botanisera gärna i grönsaksdiskarna, det finns massor att välja på som går utmärkt att grilla. Paprika, tomater, majs, squash, aubergine, sparris...... listan kan göras oändligt lång. Lägger vi dessutom till alla goda tillbehör blir listan ännu längre.


Maken sköter själva grillen och den här gången la han på oxfilé och fläskfilé i bitar, majs och sparris.


Ett av de friska tillbehören var melon- och limesallad.
Till 6 portioner använde jag: 0,5 liten kärnfri vattenmelon / 0,5 cantaloupemelon / 1 lime (både saft och skal) / 0,5 kruka basilika

Tvätta limen ordentligt och torka av. Kärna ur cantaloupemelonen. Gör sedan små kulor av bägge melonerna, antingen med ett kuljärn eller en vanlig tesked. Finriv skalet på limen, gärna med ett zestjärn, över salladen. Pressa ur saften och häll över. Finhacka basilikabladen, strö över och blanda försiktigt om salladen. Låt salladen stå till sig medan resten av grillat och tillbehör blir klara.

Till de varma grönsakerna och köttet kan jag rekommendera örtsmör (recept finns HÄR).

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar