lördag 3 maj 2014

Enkel chokladmousse


Lördag och sötsuget slår till, då är det perfekt att avsluta med en snabblagad chokladmousse, jag serverade moussen på rabarber (rester av en glassmaksättning, recept finns HÄR)

Det här behövs till 4 portioner: 100 g marabou mörk choklad / 1 äggula / 2,5 dl vispgrädde

Hacka chokladen och smält den antingen i vattenbad eller i mikron. Rör ner äggulan och låt svalna.
Vispa grädden så att den blir lätt krämig, men inte för fast. Blanda ner grädden lite i taget i chokladen. Låt stå i kylen och stelna något.

Skeda upp rabarber på tallrik och lägg ett eller två chokladmousseägg  (görs med hjälp av två skedar) ovanpå.

Smaklig spis ♥

1 kommentar:

  1. DEtta ser smarrigt ut måste prövas!
    Tack för fina kommentaren om reportaget på min blogg bleir så glad!
    Önskar dej em fin Dag!
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera