onsdag 6 november 2013

Kryddiga nötter och mandlar


Nu kör vi igen! Den här gången ett väldigt enkelt tilltugg till glöggen, rostade mandlar och nötter smaksatta med sött-salt-kryddigt. Det kan ju inte bli fel!
Javisst, ja! Blossa 13 var roséfärgad och väldigt frisk i smaken.

100 g sötmandel / 100 g naturella cashewnötter / 50 g valnötskärnor / 0,5 dl socker / 1 tsk salt / 1 tsk malen kanel / 0,5 tsk malen ingefära / 0,5 tsk malen chilipeppar / 0,5 krm malen kryddnejlika

Sätt ugnen på 200 grader. Skålla och skala sötmandeln. Lägg alla kärnorna på en plåt och rosta dem lätt 5-10 minuter i ugnen, rör emellanåt så att de inte bränns.
Blanda socker, salt, och kryddorna i en stekpanna och värm till sockret börjar smälta. Häll i nötterna och rör runt så att alla nötter får den söt-salta kryddblandningen på sig. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper, dela på dem, försiktigt för det är jättevarmt! Låt nötterna svalna. Smaklig spis ♥

Om det blir nötter över, går det bra att förvara dem några dagar i en tät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar