torsdag 7 november 2013

Mjuk pepparkaka


Jag kan bara hålla med sonen, mjuk pepparkaka är väldigt GOTT! Speciellt när den fortfarande är ljummen till en stor latte, mmmm.......
Den här pepparkaksdrömmen innehåller både lingon och de klassiska pepparkakskryddorna.

Till 1,5 liters form behövs: 75 g smör / 2 ägg / 2 dl strösocker / 1,5 dl naturell youghurt (3%) /  3 dl vetemjöl / 1,5 tsk bikarbonat / 0,5 tsk malen kanel / 0,5 tsk malen ingefära / 1 tsk malda kryddnejlikor / 1 dl rårörda lingon / ströbröd och smör till formen

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång kakform.
Smält smöret och låt det svalna, vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjölet med övriga torra ingredienser. Rör ner yoghurt och avsvalnat smör omväxlande med mjölblandningen i äggvispet. Rör till sist ner lingonen.
Häll upp smeten i den bröade formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 55 minuter, prova med en sticka som ska vara torr. Låt kakan vila några minuter och stjälp sedan upp den på ett galler. Lägg kakformen över kakan och låt den svalna. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar