måndag 18 november 2013

American pancakes


I bland är det ju bara för gott att förstärka frukosten med något sött för att boosta starten på dagen. Varför då inte ta till american pancakes med lönnsirap och jordgubbssylt? För att göra dem lite mindre, gräddade jag dem i plättlagg.

Till 3 laggar eller ca 21 plättar behövs: 3,5 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver /  0,5 tsk salt / 2 msk strösocker / 2 tsk vaniljsocker / 2 msk smör / 2,5 dl mjölk / 1 ägg / smör att steka i

Blanda vetemjöl med resten av de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret, vispa ihop med mjölk och ägget. Rör ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna.
Värm upp plättlaggen på medelvärme och stek plättarna gyllne i smör. Servera plättarna mvarma med sylt och lönnsirap.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar