söndag 17 november 2013

Kladdkaka med lakrits


Kladdkaka kan man väl inte få för mycket av? Den här varianten är förstärkt med lite lakrits för att få till en brytning. Jag gräddade kakan i en brownieform, fyrkantig 20 x 20 cm, för att kunna skära i små, naggande goda fyrkanter.

Det här behövs till kladdkakan: 100 g smör / 100 g hackad marabou mörk choklad / 2 ägg / 2,2 dl strösocker / 1,5 dl vetemjöl / 1 msk lakritspulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda i chokladen rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker vitt och poröst, blanda ner den smälta chokladen och rör till sist ner vetemjölet och lakritspulvret. Häll smeten i en brownieform klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 15 minuter, låt sedan kakan svalna i formen, ställ den sedan i kylen ett par timmar. Ta kakan ur formen och skär den i fyrkanter.
Servera kakan med vispad grädde. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar