söndag 17 februari 2013
Valnöt- och pecannöt paj
Med inspiration från systrarna Eisenman så är det här det absolut bästa sättet att ta tillvara på julens rest-nötter.
Pajskal: 75 gr laktosfritt smör / 1 äggula / 1,5 dl vetemjöl / 2,5 msk socker / 1 msk kallt vatten.
Fyllning: 2 dl socker / 2 msk mörk sirap / 100 gr laktosfritt smör / 3 msk mörk rom / 1 tsk vaniljsocker / 5 dl val- och pecannötter
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajskalet i en matberedare och arbeta snabbt ihop till en smidig pajdeg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar krage, nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajsalet i 10 minuter.
Blanda allt till fyllningen, utom nötterna, i en kastrull. Låt smeten sjuda några minuter, tag bort kastrullen från värmen och blanda ner nötterna.
Häll nötsmeten i pajskalet och grädda pajen ytterligare 15 minuter.
Låt pajen svalna och tag bort kanten innan servering. Servera pajen med lättvispad laktosfri grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar