tisdag 5 februari 2013
Senaps- och parmesan gratinerad kycklingfile
1 kycklingfilé per person
per kycklingfilé behöver du även 1 msk fransk senap / 0,5 dl riven parmesanost / 1 tsk torkad dragon
Sås: 1 dl torrt vitt vin / 2 dl smetana / 2 dl vispgrädde / 100 - 150 gr grönmögelost / 1 dl riven parmesanost. / kalvbuljongtärning
Sätt ugnen på 225 grader. Torka av kycklingfilén, lägg filen i en ugnsfast form. Täck översidan med fransk senap, strö på osten och dragon. Gratinera i ugnen ca 25-30 minuter till filén är genomstekt. Kontrollera genom skära ett tunt snitt i den tjockaste delen, köttsaften ska vara klar.
Gör under tiden såsen, häll vin, smetana och grädde i en kastrull och låt koka upp. Mosa grönmögelosten och låt den smälta ner i såsen. Häll ner den rivna parmesanosten. Smaka av med kalvbuljong och låt såsen sakta koka ihop.
Servera kycklingen tillsammans med potatis, kokta grönsaker och såsen. Smaklig spis ♥
Etiketter:
kyckling
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar