tisdag 5 februari 2013

Senaps- och parmesan gratinerad kycklingfile


1 kycklingfilé per person
per kycklingfilé behöver du även 1 msk fransk senap / 0,5 dl riven parmesanost / 1 tsk torkad dragon

Sås: 1 dl torrt vitt vin / 2 dl smetana / 2 dl vispgrädde / 100 - 150 gr grönmögelost / 1 dl riven parmesanost. / kalvbuljongtärning

Sätt ugnen på 225 grader. Torka av kycklingfilén, lägg filen i en ugnsfast form. Täck översidan med fransk senap, strö på osten och dragon. Gratinera i ugnen ca 25-30 minuter till filén är genomstekt. Kontrollera genom skära ett tunt snitt i den tjockaste delen, köttsaften ska vara klar.

Gör under tiden såsen, häll vin, smetana och grädde i en kastrull och låt koka upp. Mosa grönmögelosten och låt den smälta ner i såsen. Häll ner den rivna parmesanosten. Smaka av med kalvbuljong och låt såsen sakta koka ihop.

Servera kycklingen tillsammans med potatis, kokta grönsaker och såsen. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar