måndag 18 februari 2013

Hallonpaj med vaniljsås


En paj full av sommar!!
400 gr frysta hallon / 125 gr laktosfritt smör / 0,75 dl råsocker / 0,75 dl kokosflingor / 1,25 dl vetemjöl / 0,75 dl havregryn

Vaniljsås: 5 dl vispgrädde / 5 äggulor / 5 msk hemgjort vaniljsocker / 1 vaniljstång / 5 tsk maizena

Sätt ugnen på 200 grader. Häll hallonen frysta i pajformen. Blanda ingredienserna till pajen i matberedare och kör snabbt ihop till en smulig deg. Häll smulorna ovanpå hallonen. Grädda i ca 35 minuter

Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vaniljstång, frön med resterande ingredienser till vaniljsåsen. Låt såsen sakta sjuda upp under ständig omrörning.
Lyft upp vaniljstången och låt såsen kallna.

Servera pajen ljummen med kall vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar