Botten: 3 ägg + 1 äggvita / 1,5 dl strösocker / 2 dl potatismjöl / 2 msk kakako / 3 tsk bakpulver
Smörkräm: 150 gr rumstempererat smör / 4,5 dl florsocker / 3 äggulor / 1,5 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 190 grader. Börja med botten, vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra varorna och vispa ner i äggsmeten.
Stjälp upp botten på en sockrat bakplåtspapper, ta försiktigt bort bakplåtspappret från botten. Lägg långpannan över botten och låt den svalna.
Vispa samman smörkrämen till den blir luftig och vit.
Bred försiktigt ut smörkrämen på den avsvalnade botten. Rulla ihop tårtan från långsidan med hjälp av pappret och lägg den svalt.
Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar