söndag 3 februari 2013

Medelhavsinspirerade kycklingspett med tzatziki och sallad


1 kycklingbröst per person
Marinad för 2 kycklingbröst: 0,5 citron / 1 dl torrt vitt vin / färsk timjan / 1 vitlöksklyfta / flingsalt

Finhacka vitlök, hacka timjan och blanda ihop marinaden. Skär kycklingen i kuber och lägg ner i marinaden. Låt kycklingen stå kallt och marineras ca 6 timmar.


Låt kycklingbitarna rinna av, trä upp dem på spett. Grilla antingen i ugn, grillpanna eller i ugnen till kycklingen är genomstekt.


Grekisk sallad: 1 påse blandad sallad / 1 ask söta körsbärstomater / 0,5 gurka / 0,5 rödlök / ett paket fetaost / oliver / olivolja / balsamvinäger / flingsalt / svartpeppar

Skölj grönsakerna, riv salladen i mindre bitar, skär gurka i stavar och tomater i skivor. Finklyfta rödlöken, skär fetaosten i kuber. Varva grönsakerna på ett fat, toppa med fetaost och oliver. Droppa över olivolja och vinäger, mal över flingsalt och svartpeppar.


500 gram laktosfri turkisk yoghurt / 0,5 gurka / 1 vitlöksklyfta / mynta / örtsalt / peppar / honung

Skala och riv gurkan, kläm ur så mycket vätska som möjligt. Blanda gurka och yoghurt, riv ner vitlök och smaka av med finhackad mynta, salt, peppar och honung.

Servera gärna med grekiskt lantbröd till, receptet hittar du HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar