tisdag 5 februari 2013

Budapest på mitt sätt


Tårtbotten: 2 dl äggvita / 150 gr hasselnötskärnor / 250 gr strösocker / 50 gr potatismjöl / 50 gr mandelflarn

Fyllning: 3 dl laktosfri vispgrädde / 2 tsk vaniljsocker / 200 gr hallon / florsocker och mörk choklad till dekoration


Sätt ugnen på 175 grader. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta dem försiktigt, så att skalen spricker upp. Låt nötkärnorna svalna, skala dem och mal dem på mandelkvarn. Blanda ner potatismjölet i de malda nötterna.

Vispa äggvitorna med hälften av sockret till hårt skum, tillsätt sedan resten av sockret och vispa ytterligare 2-3 minuter.

Vändförsiktigt ner nöt- och potatismjölblandningen i marängsmeten.


Bred ut marängsmeten i strängar längs med plåten (eller spritsa). Häll över mandelflarn och grädda botten i ca 15-20 minuter.

Stjälp upp nötmarängbotten på bakplåtspapper på galler, lägg plåten över och låt botten svalna.


Vispa grädden med vaniljsocker.


Bred grädde över botten och lägg på hallon, om du använder frysta hallon, lägg på den frysta.

Rulla försiktigt ihop rullen med hjälp av pappret, lägg skarven nedåt.


Skär ren kanterna och bred lite grädde på ändarna. Dekorera med florsocker och lite smält mörk choklad.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar