tisdag 19 februari 2013

Alldeles väldigt goda havrebollar


250 gr rumsvarmt laktosfritt smör / 2,5 dl strösocker / 7,5 dl havregryn / 1 msk vaniljsocker / 1 msk kakao / 0,5 dl starkt kaffe / kokosflingor att rulla i


Vispa socker och smör vitt och luftigt ca 10-15 minuter på hög hastighet (jag blandar med BeaterBlade, flatblandare med silikonskrapa).
Häll sedan i övriga ingredienser och vispa ytterligare ca 10 minuter.


Forma smeten till lagom stora bollar (det är VÄLDIGT kletigt) och rulla i massor av kokos. Ställ havrebollarna att stelna i kylen.

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott tack för din inspiration
    Nu måste jag baka något till helgen
    Ha en jättefin fredag och trevlig helg
    Kram Tina

    SvaraRadera
  2. Äntligen en recept på havrebollar som min man tycker om, vad gott det var! :D
    Tack!

    SvaraRadera