tisdag 20 maj 2014

Kalkonschnitzel med ratatouille


Kalkon + Grillgaller = Matkärlek

När vi tar våra turer ner till Skåne står väldigt ofta en tur till Ingelsta på listan. Ingelsta ligger strax utanför Tomelilla, det som drar är givetvis gårdsbutiken Ingelsta Kalkon. Vi har ju inte jättenära till Ingelsta, men har man längre än oss, har de butiker på flera håll i landet och en del stora matkedjor har deras sortiment i diskarna.

Vi grillade färdigmarinerad Wilmaschnitzel, till det serverade vi fransk grönsaksröra, ratatouille. Jo, jag vet att jag haft med just ratatouille tidigare men det blir ju inte exakt lika varje gång.

Till 4 portioner behövs: 3 msk olivolja / 1 gul lök / 5 stora vitlöksklyftor / 1 aubergine / 1 zucchini / 3 röda paprikor / 5 stora tomater / 1 spansk peppar / 1 dl vitt vin / 1 knippe färsk timjan / 1 knippe färsk oregano / 1 blad libbsticka / 1,5 msk flingsalt / 0,25 grönsaksbuljongtärning / 0,5 dl maskrossirap

Häll olivolja i en gryta, hacka lök och vitlök och lägg ner i pannan. Dela och kärna ut tomaterna. Hacka tomatköttet. Hacka resterande grönsaker och ha ner, låt grönsakerna bryna en stund utan att ta färg. Hacka timjan och oregano, rör ner i grytan. Häll i vin och lägg libbstickebladet överst. Låt  koka 15-20 minuter under lock. Lyft ur libbstickan.

Servera ratatouillen varm tillsammans med nygrillad Wilmaschnitzel. Gissa om det var gott med vattenmelon efteråt :-)
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar