torsdag 3 juli 2014

Asiatisk laxsallad


Eller jag ska kanske tillägga att det snarare min är min högst personliga tolkning av asiatiska smaker. Lime, fisksås, Hoisin, sesamfrö och sesamolja. Enkla ingredienser och väldigt snabblagat, när man väl skurit alla grönsakerna.

Till 4 portioner behövs: 400 g laxfilé
Marinad: saften av 1 lime / 1 msk fishsauce / 1 msk fläderblomssaft / 1 msk sesamolja
Svarta, vita sesamfrö och havssalt till panering
1 morot / 1 palsternacka / 100 g sparrisbroccoli / 100 g sockerärtor / 100 g rotselleri / I klyfta vitkål / 0,5 röd paprika / 0,5 gul lök / 2 stora vitlöksklyftor
Rapsolja att steka i
Sås: 0,5 dl hosinsås / 1 msk sesamolja / 1 tsk fishsauce / 1 tsk mirin / 0,5 dl japansk soya

Skär laxfilén i kuber. Blanda ingredienserna till marinaden och marinera laxen i ca 1 timme.
Finstrimla grönsakerna och fräs dem i olja till de mjuknar, men inte blir överkokta.
Blanda sesamfrön med havssalt, vänd laxkuberna så att de blir panerade runt om. Stek dem hastigt i olja.
Blanda samman såsen.
Servera grönsakerna och laxen varma, gärna tillsammans med risnudlar eller ris. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar