torsdag 24 juli 2014

Kantarell- och västerbottenostpaj


Har man lyckan att hitta kantareller och dessutom har en bit västerbottenost, då passar det perfekt att kombinera de bägge i en extra lyxig paj. Dessutom kan jag tänka mig att det är det perfekta tillbehöret till skaldjur och varför inte vid kräftskivan :-)
Pajen kan antingen serveras direkt eller ljummas på och serveras vid senare tillfälle.

Det här behövs till en paj:
Pajdeg: 3 dl vetemjöl / 1 msk kallt vatten / 125 gr smör / 
Fyllning: 250 g förvällda kantareller / 350 gram riven västerbottenost / 3 ägg / 0,5 dl laktosfri vispgrädde / 0,5 dl laktosfri mjölk / 1 tsk Öländsk vitlökspeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform ända upp på kanten. Ställ i kylskåpet medan du väntar på ugnen, ca 20 minuter.
Nagga botten på pajskalet och förgrädda 10 minuter.

Vispa ihop grädde, ägg och några varv på pepparkvarnen. Lägg hälften av osten i pajskalet, lägg på kantarellerna och sedan resten av osten. Häll över äggstanningen.

Grädda pajen ca 20 minuter till den får fin färg. 

Låt den gärna stå 10-15 minuter innan du skär i den. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar