fredag 4 juli 2014

Macrons med fläderblomssmörkräm


Så var det dags igen, dags att testa ny smak på smörkrämen. Självklart blev det fläderblommor som fick stå för inspirationen. Smörkrämen är inte fullt så söt som vanligt och ger en härlig brytning till de söta macronerna.



Till macronerna behövs: 100 g äggvita / 30 g strösocker / 200 g florsocker / 100 g mandelmjöl .Till smörkrämen behövs: 1 dl koncentrerad fläderblomssaft / 2 msk vaniljsocker / 2 äggvitor / 200 g rumstempererat smör

Vispa äggvitorna till macronerna till hårt skum, tillsätt strösocker under fortsatt vispning. Blanda florsocker och mandelmjöl och rör ner det försiktigt i den vispade äggvitan.Spritsa ut smeten till små rundlar (2 cm i diameter) på bakplåtspapper. Låt macronerna torka en timme. Sätt ugnen på 170 grader.Grädda macronerna i ca 10-12 minuter, till de känns lätta. Låt dem kallna på plåten.

Koka upp den koncentrerade fläderblomssaften till smörkrämen. Låt koka till 116 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt den heta saften försiktigt under fortsatt vispning. Vispa till krämen svalnat, ca 15-20 minuter. Tillsätt rumstempererat smör klickvis. Smaksätt med vaniljsocker.
Bred smörkrämen på en macron och sätt nästa ovanpå, som en jojo. Förvar macronerna svalt , men inte kylskåpskallt.Smaklig spis♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar