måndag 28 juli 2014

Yoghurtbröd med dinkel och bovete


Riktigt behändigt med yoghurtbröd som har bikarbonat som jäsmedel. Det går snabbt att röra ihop degen, ingen jäsning utan bara att sätta in i ugnen. Enda kruxet är väl att brödet behöver vila över natten, men det kan man väl stå ut med, nybakat friskisbröd till frukost?

4 dl fullkornsdinkel / 1 dl bovetemjöl / 2 dl kornflingor / 1 dl linfrön / 1 dl solrosfrön / 1 dl pumpafrön / 2 tsk bikarbonat / 2 tsk flingsalt / 1 dl torkade hackade aprikoser / 1 mogen och mosad banan / 0,5 dl maskrossirap / 4,5 dl krämig naturell yoghurt


Blandade frön och flingor till dekoration.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång 2-liters form.
Blanda alla torra ingredienser i en degbunke, blanda banan tillsammans med honung och yoghurt och rör om ordentligt med en slickepott.

Häll upp smeten i formen och strö blandade frön och flingor ovanpå brödet, platta gärna in det lite.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 70 minuter.
Ta ur brödet ur formen och linda in i en brödduk och låt det vila på galler över natten.

Servera brödet i ca 1 cm tjocka skivor. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar