Riktigt behändigt med yoghurtbröd som har bikarbonat som jäsmedel. Det går snabbt att röra ihop degen, ingen jäsning utan bara att sätta in i ugnen. Enda kruxet är väl att brödet behöver vila över natten, men det kan man väl stå ut med, nybakat friskisbröd till frukost?
4 dl fullkornsdinkel / 1 dl bovetemjöl / 2 dl kornflingor / 1 dl linfrön / 1 dl solrosfrön / 1 dl pumpafrön / 2 tsk bikarbonat / 2 tsk flingsalt / 1 dl torkade hackade aprikoser / 1 mogen och mosad banan / 0,5 dl maskrossirap / 4,5 dl krämig naturell yoghurt
Blandade frön och flingor till dekoration.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång 2-liters form.
Blanda alla torra ingredienser i en degbunke, blanda banan tillsammans med honung och yoghurt och rör om ordentligt med en slickepott.
Häll upp smeten i formen och strö blandade frön och flingor ovanpå brödet, platta gärna in det lite.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 70 minuter.
Ta ur brödet ur formen och linda in i en brödduk och låt det vila på galler över natten.
Servera brödet i ca 1 cm tjocka skivor. Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar