Till 20 muffins behövs: 3 ägg / 2,5 dl strösocker / 1 krm vaniljpulver / 100 g smör / 1 dl mjölk (3%) / 3,5 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver / 1 krm flingsalt
Fyllning: 1,5 dl björnbär / 2 äpplen / 0,5 dl strösocker / 1 krm vaniljpulver / vatten
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker, häll i strösocker och vaniljpulver. Låt koka till äpplena är mjuka, dra dem från värmen och låt dem svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör omväxlande ner smörblandning och mjölblandning till det är en homogen smet.
Fyll muffinsformar till hälften, lägg några björnbär och några äppelbitar i varje form.
Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 minuter, känn med en sticka (den ska vara torr).
Pudra över dem med florsocker före servering. Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar