måndag 22 september 2014

Ost- och purjolökslåda


Enkelt, behändigt och gott som bara den (under förutsättning att man gillar purjolök, då). Det gäller att passa på i skördetider, när grönsakerna är som godast och väldigt prisvärda.
Servera lådan som den är eller tillsammans med något rökt kött.


Till 4 portioner behövs: 5-6 purjolökar / 1 msk flingsalt / Vatten
400 g lagrad ost / 250 g körsbärstomater
Äggstanning: 3 ägg / 2,5 dl mjölk (3%) / 2 tsk chimmi churry / 1 tsk Öländsk vitlökspeppar

Koka upp vatten i en kastrull, häll i saltet. Rensa och skölj purjolöken och dela ner i bitar lagom för en ugnsform. Lägg purjolöksbitarna i en kastrullen, låt dem koka 10-15 minuter (de ska fortfarande ha lite spänst kvar. Häll av i ett durkslag
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg purjolöken i botten av en ugnsfast form. Riv osten och täck purjolöken. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå osten. Vispa ihop äggstanningen och slå den över. Grädda lådan ca 30 minuter.
Servera direkt. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar