tisdag 9 september 2014

Double chocolate dream


Älskar man inte choklad, jaa då är det här inte en "kaka" att ge sig på ;-)
Jag vet inte om man egentligen kan kalla den för kaka, den är mer som fondant, kladdig, chokladig och lite knäckig av dajmbitar, något godare var länge sen jag smakade!
Väldigt mäktig och jag skulle gissa att en "kaka" räcker till 10 personer.

Det här behövs till 1 "kaka": 6 ägg / 1 dl kokossocker / 225 g smör / 200 g Marabou dajmchoklad / 250 g Marabou mörk choklad / 2 msk mörk rom

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund springform. Pensla både papper och formens kanter med smält smör. Eftersom formen ska gräddas i vattenbad, klädde jag in formen med aluminiumfolie för att inte få inläckage av vatten.
Vispa ihop ägg och socker med elvisp i en skål i vattenbad, låt vattnet sjuda en stund under ständig vispning. Ta skålen från vattenbadet och fortsätt vispa till äggsmeten svalnat, är riktigt fluffig och har dubblerat sin volym.
Hacka chokladen, smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen, rör till den smält helt. Smaksätt med rom.
Blanda äggvisp och choklad försiktigt till en homogen smet. Häll smeten i formen.
Koka upp vatten till vattenbadet. Ställ formen i en långpanna, sätt in i ugnen och häll kokande vatten i långpannan. Grädda kaka 15 minuter. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylskåp att bli helt kall.
Lossa kakan försiktigt i kanten och ta bort formen. Frisera pappret och lägg över kakan på ett serveringsfat.
Servera väl kyld med vispad grädde. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar