Årets skördefest på solens och vindarnas ö är avklarad. Vilken dag och vilken utdelning !!
Det var 18:e året i rad för Ölands Skördefest, ett välbesökt evenemang som engagerar hela ön från söder till norr. För vår egen del håller vi oss gärna på den södra delen.
Vi började i Mörbylånga hos Guldfågeln. Kyckling är den perfekta snabbmaten och det blev både färsk, fryst och nygrillad.
Därefter blev det Bårby och gårdsbutiken för Mysinge kött, Ölands kvalitetsprodukter. Vi hade turen och lägga vantarna på deras sista 10 kg´s låda med deras hängmörade nötkött, men vi köpte även med choritzo och salamikorv (givetvis tillverkat av 100% nöt).
Jag lovar givetvis att återkomma med en kvalitetsrapport och nya fräscha recept ;-)
Nästa stopp, Ventlinge, här finns Ölands motsvarighet till Kiviks äppeltavla, en löktavla. Men här finns också Norrgårdens gårdsbutik.
Här lastade vi in lök och potatis och kände oss nöjda med våra inköp. Lunchen intogs vid Ottenby Kungsgård ur medhavd picknick-korg innan vi fortsatte upp till Gårdby. Givetvis blev det ytterligare några småstopp och inköp av pumpor.
Sammanfattningsvis, en underbar dag på en underbar ö med massor av härliga inköp som kommer att förädlas i vårt kök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar