onsdag 24 september 2014

Potatis- och purjolökssoppa


Höstens inträde = start på soppsäsongen!

När höstkylan kommer smygande är det så gott att ta till en snabblagad och god soppa. Servera den med en ostmacka, eller lyxa till det med pannkakor eller plättar till efterrätt.

Det här behövs till 4 portioner: 8 potatis / ca 15 cm purjolök / 2-3 dl mjölk / 1-2 hönsbuljongtärningar / svartpeppar från kvarn

Skala potatisen och dela ner i mindre bitar. Skölj och skär purjolöken i mindre bitar. Lägg potatis och purjolök i en kastrull och slå på vatten så att det täcker. Koka till potatisen är mjuk.
Mixa till en slät kräm, späd med mjölk till en lagom konsistens (varierar beroende på hur mycket stärkelse potatisen innehåller). Smaksätt med buljongtärning och lite svartpeppar.
Servera i varma soppskålar. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar