onsdag 26 mars 2014

Minestronesoppa och våfflor


Jodå, jag vet att vårfrudagen var i går, men jag tycker nog att våfflor kan förgylla vilken soppkväll som helst.
Jag kallar det här för minestrone, utan att ha koll på vad äkta minestrone faktiskt är :o Den här soppan är en grönsakssoppa med tunn och snabbkokt pasta smaksatt med rökt sidfläsk.

Till 4 portioner behövs: 1 gul lök / 1 morot / 50 g rotselleri / 1 vitlöksklyfta / 50 g rökt sidfläsk / 3 hönsbuljongtärningar / 1 dl torrt vitt vin / 1 l vatten / ca 70 g spaghettini / 15 cm av det gröna på en purjolök / 2 dl / 0,5 dl finhackade färska kryddor (timjan och oregano) / 1 msk rapsolja att bryna i

Skala och finhacka lök, rotselleri, morot och vitlök. Finhacka det rökta fläsket. Värm olja i en kastrull, ha i de hackade grönsakerna och fläsket och låt dem brynas utan att ta färg.
Häll i vin och vatten och lägg i buljongtärningarna, låt koka upp och koka till grönsakerna är al dente (ca 20 minuter). Bryt spaghettini i 2 cm långa bitar och lägg ner i soppan. När spaghettinin är färdigkokt (ca 5 minuter) rör ner finskuren purjolök, ärtor, majs och paprika samt färska kryddor i soppan.
Låt allt bli varmt och servera.


Till efterrätt är det ju aldrig fel med några våfflor, recept finns HÄR.


Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar