lördag 1 mars 2014
Lax- och torsktartar med senapsvinägrett
För ett par år sedan njöt maken, sonen och jag av en golfweekend på Gränna GK. Inte nog med att vi avnjöt en fantastisk golfbana, vi fick även njuta av en deliciös trerättersmiddag. Startern var en torsktartar som jag försökte återskapa härom kvällen.
Eftersom rätten serveras rå bör fisken ha varit fryst ett dygn.
Till 6 förrättsportioner behövs: 200 g laxfilé / 100 g torskfile / 0,5 tsk örtsalt / 1,5 msk grov franska senap / 100 g äpple / 1,5 msk finhackad dill
Vinägrett: 1 msk grov fransk senap / 1 msk honung / 1 msk vit balsamvinäger / 0,5 dl rapsolja
Till servering behövs 2 msk finhackad kapris / 2 msk finhackad rödlök / ruccolasallad
Skala och kärna ur äpplet, finhacka fisken och grovriv äpplet. Blanda alla ingredienserna och smaka av, tillsätt eventuellt mer senap eller salt.
Blanda samman vinägretten.
Jag har ingen utstickare, så jag skedade upp tartaren i en rund pepparkaksform och tryckte till så att den fick formen av en minihamburgare.
Lägg lite ruccolasallad på en tallrik, lägg tartaren ovanpå, fördela kapris och rödlök ovanpå och till sist lite vinägrett. Servera resterande vinägrett vid sidan om.
Smaklig spis ♥
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar