Jag bakade favoritkakorna nummer ett och nä jag gör smörkräm blir det alltid så mycket att det räcker till två olika bakverk. Krämen som blev över la jag i mitten av en luftig vallmöfrökaka.
Recept på kräm och macrons finns HÄR (men jag gjorde dem utan färg och jordgubbar).
Receptet på kakan räcker till en 2-liters form, men eftersom min form var på 1,5 liter blev det 5 st muffins också ;-)
Till en 2 liters form (eller 1,5 liters + 5 muffins) behövs: 3 ägg / 2,5 dl strösocker / 1 msk vaniljsocker / 80 g mandel / 3 dl vetemjöl / 2 msk svarta vallmofrö / 50 g smör / 1 dl mjölk / 2 tsk bakpulver.
Smör och polenta till formen
Florsocker till dekoration
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och ströa en 2 liters form.
Mal mandeln och blanda med vallmofrön, vetemjöl och bakpulver. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Smält under tiden smöret och häll ner mjölken.
Blanda ner smörblandningen i smeten och rör försiktigt ner mandel-och mjölblandningen. Häll smeten i formen, används en mindre form ska den bara fyllas till 3/4 delar.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Känn med en sticka som ska vara torr när den tas upp.
Låt kakan stå en liten stund i formen och stjälp sedan upp den. Låt kakan svalna något utan form och lägg sedan på formen så att kakan inte blir för torr.
Dela kakan i två delar och bred eller spritsa ut smörkrämen emellan. Lägg tillbaka locket och pudra kakan med florsocker.
Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar