tisdag 4 februari 2014
Dinkelpaj med grönsaker
Vår favoritpaj, Medelhavspaj, har fått sig en ansiktslyftning och pajdegen gjorts något nyttigare. Vetemjöl har bytts ut mot fullkornsdinkel och sesamfrön, grädde och olja har bytts ut mot mjölk. Jag kan lova att även den här versionen kommer att återkomma hos oss.
Pajdeg: 3 dl fullkornsdinkel / 2 msk sesamfrö / 150 g kallt laktosfritt smör / 1 msk kallt vatten
Fyllning: 4 dl lagrad riven ost / 150 g fetaost i tärningar / 150-200 g broccoli / 8 st inlagda torkade tomater / 15 svarta oliver / 3 ekologiska ägg / 2 dl laktosfri mjölk (3%) / 1 tsk öländsk vitlökspeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare, kör snabbt ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform även upp på kanterna, ställ den pajformen kallt ca 20 minuter.
Nagga pajskalet i botten och förgrädda ca 15 minuter.
Skär de inlagda tomaterna i skivor och förväll broccolin. Lägg osten i botten på det förgräddade pajskalet, fyll på med tomater, broccoli, fetaost och oliver. Rör samman ägg och grädde, smaksätt med kryddorna och oljan från tomaterna. Häll äggstanningen över pajen och grädda slutligen i ca 35-45 minuter till pajen har stannat och fått fin färg.
Smaklig spis ♥
Etiketter:
fullkornsdinkel,
grönsaker,
paj,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar