torsdag 13 februari 2014

Kladdkaka med nötter, marshmallows och kolasås


Den här kladdkakan gör verkligen skäl för epitetet "all in", choklad, kolasås, goda valnötter och marshmallows. Kladdig, geggig och söt så det förslår. Kakan kom till för att jag hade så gott om goda Öländska valnötter, systrarna Eisenman har stått för inspirationen. Passar allra bäst att servera med en klick grädde.

Det här behövs till 1 kaka: 200 g rumsvarmt smör / 5 dl strösocker / 4 ägg / 3,5 dl vetemjöl / 1 dl kakao / 1 krm salt / 1 tsk bakpulver / 1 tsk vaniljsocker / 3 dl valnötter / 1 dl mini marshmallows (kan uteslutas)
Kolasås: 50 g smör / 1,5 dl råsocker / 2 msk vatten / 1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 25 cm i diameter.
Vispa socker och smör vitt och poröst, vispa ner äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och ha ner i smeten tillsammans med nötter och marshmallows.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna i formen.

Värm smör, socker och vatten på medelhög värme, vispa i grädden och låt såsen sjuda under omrörning till den tjocknar. Häll såsen över kakan och ställ kakan kallt.
Servera kakan kall och gärna med vispad grädde. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar