fredag 6 december 2013

Saffransbiscotti


Hårda, söta, med en kraftig smak av saffran och mandel - mmmm. Ett riktigt gott tilltugg till både glögg och kaffe.

Till ca 30 biscotti behövs: 1 dl sötmandel / 1 dl naturella pistagenötter / 4 dl vetemjöl / 0,5 dl hemgjort vaniljsocker / 1,5 dl strösocker / skal av en apelsin / 0,5 tsk bakpulver / 1 krm salt / 2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln, rosta mandel och pistagenötter ca 10 minuter i ugnen. Grovhacka mandel och pistagenötter. Tvätta apelsinen ordentligt och finriv skalet på ett cestjärn.
Blanda alla torra ingredienser i en bakbunke, blanda ner apelsinskalet. Knäck ner äggen och blanda ihop till en fast deg. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en avlång rulle. Lägg rullarna på bakplåtpappersklädd plåt och platta till dem lite.
Grädda ca 25 minuter i mitten av ugnen. Ta ut dem och låt dem svalna. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader.
Skär varje rulle i skivor, ca 1,5 cm tjocka. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Sätt in dem i ugnen ca 25 minuter, vänd dem och låt dem stå inne 25 minuter till.
Låt biscottin svalna på plåten innan de läggs i burk. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar