tisdag 10 december 2013
Peanutbutterchoko cookies, eller rätt och slätt choklad och jordnötssmörkakor
Att byta kakor och recept med varandra måste väl ändå vara bra bytesaffärer?
Kakor, liknande de här, bjöd barnens ena kusin på efter adventsmiddagen. Eftersom jag har, svårt att följa recept, fick det bli en egen variant.
Kakorna måste, ovillkorligen, förvaras i frys - de är starkt beroendeframkallande och skulle annars ta slut innan jul ;-)
Till ca 40-50 kakor behövs: 125 g rumsvarmt smör / 2,25 dl strösocker / 2,25 dl kokossocker / 1 ägg / 2 tsk vaniljsocker / 1 tsk bikarbonat / 2 msk kakao / 1 dl jordnötssmör / 4 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget och rör till en jämn smet. Rör ner vaniljsocker, bikarbonat och kakao. Blanda i jordnötssmöret och rör noggrant till en slät smet, blanda till sist ner mjölet. Rulla valnötsstora bollar av smeten och lägg dem glest (kakorna flyter ut under gräddningen) på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 12-15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten och lägg dem sedan i burkar.
Smaklig spis ♥
Etiketter:
choklad,
jordnötssmör,
småkakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar