måndag 23 december 2013

Krämig rödbetssallad


Vad är köttbullarna på julbordet utan rödbetssallad? En råglimpeskiva med rödbetssallad och köttbullar, det är riktigt gott!
Här är en krämig variant och ersätter mer än väl den illröda i butikens kyldisk.

Till ca 2,5 dl rödbetssallad behövs:
6 inlagda rödbetor / 1/2 äpple / pepparrot (några rasp på rivjärnet) / 1 tsk dijon senap / 1/2 - 1 dl majonäs / 1-2 msk smetana / peppar / örtsalt / vinäger / ättika


Hacka rödbetor och äpple i småbitar lägg dem i en bunke. Rör ned majonäs och smetana. Smaksätt med lite senap och riven pepparrot. Krydda med lite örtsalt och dra ett par varv med pepparkvarnen. För att få lite skärpa i sallad slå i ett par droppar äppelcidervinäger. Önskas ytterligare skärpa ta någon droppe ättiksprit. Rör runt och smaka av och tillsätt ev. ytterligare kryddning efter tycke och smak.
Rödbetssalladen kan, om det skulle bli något kvar, förvaras max en vecka i kylskåp.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar