måndag 30 december 2013

Choritzo på mitt sätt


Den hemgjorda salsiccan är slut för länge sen, så det var dags för en ny omgång korv. Den här gången med en helt annan smakinriktning, den kryddstarka choritzokorven stod som förebild. Men jag vill absolut inte ha hettan från cayennepeppar, jag tycker att den förstör de andra smakerna.

Till 14 korvar behövs: 2,4 kg färskt sidfläsk (2,0 kg färs) / 0,5 kg grovmald nötfärs / 2 gula lökar / 2 tsk av vardera torkad mejram, körvel, rosmarin, torkad salvia, mald koriander, torkad timjan, rosépeppar, hel svartpeppar, paprikapulver, chiligrillkrydda / 3 torkade lagerblad / 1,5 msk örtsalt / 1 king solo vitlök finrivet skal från 0,5 citron / 1 dl potatismjöl / 0,5 dl torrt vitt vin / korvskinn (1 förpackning)

Skölj korvskinnet och lägg det i kallt vatten. Mal färsen grovt och avsluta med att mala de skalade lökarna. Ställ färsen i kylskåpet, lägg de torkade kryddorna tillsammans smulade lagerblad i en mortel. Mortla kryddorna ordentligt. Skala och riv vitlöken.
Ta fram färsen och blanda ner potatismjöl, de mortlade kryddorna, vitlöken, och vinet. Stek en provbit på svag värme, krydda eventuellt upp färsen mer och ställ den sedan kallt.

Förbered kvarnen med korvhorn. Skölj av korvskinnet, spola ur det och trä upp det på korvhornet. Ta fram färsen och stoppa korven, tvinna skinnet mellan korvarna. Ställ korvarna kallt minst 4 timmar.
Knyt till ändarna och klipp isär korvarna. Picka korvarna före grillning/stekning.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar