torsdag 19 maj 2016

Ost- och tomatpaj



Ostrester i kylskåpet, lite grillade oliver och tomater. Perfekt för en snabblagad middag mitt i veckan eller som en rätt på buffébordet.

Pajdeg: 3 dl vetemjöl / 2 msk kallt vatten / 125 gr smör

Fyllning: ca 6 dl riven lagrad ost / 3 ägg / 1 dl laktosfri mjölk (3%) / 4 stora tomater / 10 stora grillade inlagda oliver och lite av kryddorna

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör ihop till en smidig deg. Har du ingen matberedare häller du vetemjölet i en skål och nyper sedan in smöret, tillsätter vattnet lite i taget och knådar snabbt till en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform ända upp på kanten. Ställ i kylskåpet medan du väntar på ugnen, ca 20 minuter.

Nagga botten på pajskalet och förgrädda 10-15 minuter.
Vispa ihop grädde, ägg och några varv på pepparkvarnen. Skär tomaterna i skivor. Lägg den rivna osten i pajskalet, lägg på tomaterna och oliverna i ett fint mönstersparrisen. Häll över äggstanningen.
Grädda pajen ca 20 minuter till den får fin färg. Låt den gärna stå 10-15 minuter innan du skär i den.


Servera med en sallad, överringlad med ramslöksolja och kanske lite kallskuret kött för dem som vill ha.
Smaklig spis ♥

1 kommentar:

  1. Fantastiskt gott! Paj är en bra maträtt tycker jag. Ska bjuda på tacopaj på studenten enligt önskan och lite annat. Kraaam Pia

    SvaraRadera