lördag 21 maj 2016

Grillad kebab


I vår familj har vi ätit de här "kebabkorvarna" sen barnen var små. De är lättgjorda och har så där lagom mycket smak.
Vi serverar dem med sallad, gräddfil, kebabsås och ibland även ett pitabröd.
Den här gången grillade vi dem ute, men det går precis lika bra att grilla dem inomhus i ugnen.

Det här behövs till 4 portioner: 0,5 kg blandfärs / 1 pkt (200g) creme cheese smaksatt med vitlök och örter / 1-2 tsk örtsalt.

Kebabsås: 1 dl tomatpuré / 4 msk spad från jalapenos / 1 vitlöksklyfta / olja att fräsa i

Börja med såsen, värm oljan i en kastrull, ha i tomatpurén och riv ner vitlöken. Späd med spad från jalapenos til en såsig konsistens. Håll såsen varm medan kebaben blir klar.

Blanda samman ingredienserna till kebaben och kläm ihop dem till korvar, ca 2 per person.
Antingen grillar du kebaben på grill eller i ugnen till de är genomstekta.

Smaklig spis ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar