lördag 7 maj 2016

Matig räksallad med Rhode Islandsås


Det överraskande försommarvädret gör i alla fall mig sugen på sallad. Lite lättare mat men ändå matig. Plättlätt att blanda ihop, längst tid tar det ju förstås att skala räkorna, men handskalade räkor är ju ändå godast i en sallad.
Serverar tillsammans med en klassisk Rhode Islandsås.

Det här behövs till 4 portioner: 1 påse blandad sallad / 0,5 färsk gurka / 250 g körsbärstomater / 1 knippe sparris / 1 dl gröna ärtor / 4 ägg / 1 kg räkor

Rhode Island sås: 1 dl gräddfil / 1 dl cremefraiche / 1 msk chilisås / 1 tsk dijonsenap / 0,5 tsk paprikapulver / 5 droppar tabasco / 1-2 msk whisky

Blanda alla ingredienserna till såsen, rör till en slät sås. Ställ kallt.

Skala räkorna och ställ dem kallt.
Koka upp vatten, lägg i äggen och låt dem koka 7,5 minuter. Spola dem med kallt vatten till de svalnat. Skala dem och dela i klyftor.
Koka upp vatten med lite salt. Skär av ändarna på sparrisen, dela dem i mindre delar. Lägg dem i det kokande vattnet, lägg i ärtorna efter en minut och dra kastrullen från värmen. Låt dem stå fem minuter häll dem sedan i ett durkslag och spola dem med kallt vatten till de är svala.

Dela tomaterna, skär gurkan i bitar. Blanda alla ingredienser till salladen, gärna på ett uppläggningsfat så att alla ingredienser får synas.
Servera med Rhode Islandsåsen och gärna toastbröd eller baguette. Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar