Så här i rabarbertider är det synd att inte ta hand om den. I dag fick det bli en alldeles väldigt enkel och god rabarberkaka. En rabarberkaka som kastar en bakåt i tiden, till en syrenberså med ett glas saft i en handen och en kakbit i den andra.
Grädda gärna kakan lite mörk för att få fram den där riktigt nötiga smaken av brynt smör.
Sätt ugnen på 225 grader. Klä en bakform med bakplåtspapper.
Skölj och skär rabarbern i cm tjocka skivor.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölet. Häll smeten i formen och fördela över rabarbern. Strö över pärlsocker och skiva över smöret med en osthyvel. Se till att hela ytan är täckt med smör.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30 minuter.
Den där känner jag igen. jag kallar den för Gudruns paj efter som jag fått receptet av min svägerska. Supergod! Kraaam Pia
SvaraRadera