måndag 23 maj 2016

Rabarberlemonad


Läskande, läskande, läskande. Precis vad som behövs så här när sommarvärmen kryper tillbaka igen. Enklare lemonad kan man knappast göra och det enda som behövs är tillgång till rabarber.

Det här behövs till ca 2 liter saft: 1 kg rabarberstjälkar / 1,5 l vatten / 5 dl strösocker / 2 tsk citronsyra / saft från 2 ekologiska citroner

Skär rabarbern i bitar, koka upp dem tillsammans med vattnet. Låt koka i 15 minuter utan att röra om, häll sedan av i en saftsil.
Häll tillbaka saften i en kastrull, rör ner citronsyra, citronsaft och strösocker. Låt koka upp, dra sedan kastrullen från värmen och låt den stå ca 30 minuter. Skumma av och häll sedan upp på väl rengjorda flaskor.
Späd lemonaden efter eget tycke och smak. Förvara flaskorna i kylskåp.
Smaklig spis.

1 kommentar: