fredag 6 maj 2016

Chokladkladdkaka


En helt vanlig, men ovanligt god chokladkladdkaka bjuder jag på idag. Servera kakan kall med lättvispad grädde och lite bär. Eftersom jag är väldigt förtjust i rökig, guldgul, alkoholhaltig maltdryck, får det bli en skvätt till :-)

Till en kaka behövs: 175 g smör / 175 g mörk Marbou choklad / 2 dl strösocker / 3 äggulor / 0,5 dl hackad sötmandel / 1 dl vetemjöl / 2 tsk snabbkaffepulver / 3 äggvitor
Florsocker att pudra över

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och dra den av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret. Tillsätt sockret och äggulorna och rör kraftigt.
Blanda de hackade mandlarna, mjölet och kaffepulvret, rör ner det i chokladsmeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i en smord och mjölad form, grädda omedelbart i ca 20 minuter. Låt kakan kallna innan du lossar den från formen.
Pudra över florsocker före servering. Smaklig spis ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar