söndag 15 maj 2016
Närproducerat på tallriken och tips på ett prisvärt rött
Så var även den här helgen till ända och ledighet ersätts av lönearbete ;-)
Helgens utmaning: Närproducerat eller ekologiskt?
Helst både och, men det är självklart närproducerat under säsong. Är det dessutom ekologiskt får jag ett stort leende på ansiktet och i magen.
Redan nu njuter vi av den första svenska, färska potatisen. Odlad i Olsäng och inköpta i närbutiken hemma i byn. Tomaterna odlas lokalt av Långasjö Växthus.
Den hängmörade ryggbiffen kommer från djur som betat på Ölands Alvar. Ramslöken i örtsmöret har vi plockat i Kivik när vi var på genomresa. Sparrisen, ja den kommer från eget trädgårdsland.
Ja visst ja, vinet, varken ekologiskt eller närproducerat, men gott och prisvärt ;-)
Periquita Reserva 2013 från producenten Jose Maria da Fonseca. Smakrikt och fruktigt med inslag av choklad, vanilj och körsbär. Varunummer 2560 och priset 89 kr.
Etiketter:
näproducerat,
vintips
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar