söndag 12 april 2015

Vitaminboostad ogräspannacotta


Något av det bästa jag vet är att ta tillvara på det naturen bjuder oss på. Sen har jag ju snöat in på pannacotta i alla dess formen, så vad passar då bättre än att göra en klorofyllgrön pannacotta till förrätt.


Jag klippte späda blad av nässlor och kirskål som jag sen förstärkte med ramslök :-)


Till 6 portioner behövs: ca 1 dl finhackade förvällda ogräsblad (nässlor, kirskål och ramslök) / 1 msk smör / 1,5 gelatinblad / 1,5 dl vispgrädde / 2 dl creme fraiche / 0,5 dl torrt vitt vin / 0,5 hönsbuljongtärning / svartpeppar från kvarn

Finhacka de gröna bladen, smält smöret i en kastrull och förväll hacket några minuter. Häll över vin, creme fraiche och grädde. Tillsätt buljontärning, låt koka ca 10 minuter. Mixa till en slät sås och sila.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll tillbaka den silade såsen i kastrullen, smaka av med peppar. Smält ner gelatinet i den varma grädden och häll sedan upp i portionsglas. Ställ kallt att stelna ca 2-3 timmar.

Vi serverade pannacottan tillsammans med calvadosgravad hjortfilé och nobissås (recept kommer i nästa inlägg) 
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar