Lätt mat, men ändå riktigt mättande, perfekt för en senare middag i skenet av levande ljus.
Salladen har en bas av puy-linser (nya favoriten), gröna blad, ärtskott, sockerärtor, tomater och avokado.
Kycklingbröstet är kryddat med torr chimichurryblandning, sedan stekt i smör och olivolja till 72 grader.
Vi serverade även en creme fraiche baserad örtsås till, mest för att sonen alltid vill ha sås ;-)
Till 4 portioner behövs: 2 dl puy-linser / 6 dl vatten
Marinad: saften av 0,5 citron / saften av 0,5 citron / 0,5 dl olivolja / 1 tsk honung / 0,5 tsk fines herbes / 0,5 tsk Öländsk vitlökspeppar / salt och peppar från kvarn
1 påse blandade gröna blad (vi köper alltid Icas eko) / 100 g feta ost / 10 körsbärstomater / 100 g sockerärtor / 1 knippe ärtskott / 2 mogna avokado / 20 svarta oliver med kärnor / 1 knippe gräslök
4 kycklingbröst / 1 msk torr chimichurry krydda / smör och olivolja att steka i
Blanda alla ingredienserna till dressingen.
Skölj linserna i kallt vatten, lägg dem i kastrull och häll över kallt vatten. Låt dem koka upp under lock och fortsätta koka på svag värme 18-20 minuter. Smaka på dem efter ca 18 minuter. De ska vara mjuka med endast en liten kärna. Häll av vattnet, häll hälften av dressingen över linserna. Sätt på locket och håll linserna ljumna.
Krydda kycklingfiléerna runt om. Häll olja i en stekpanna och lägg i en klick smör. Bryn kyklingen runt om, sänk sedan värmen och lägg på ett lock. Vänd kycklingen ett par gånger. Stek till innertemperaturen når 72 grader.
Lägg salladsbladen runt kanten på ett stort fat. Lägg de ljumna linserna i mitten. Lägg på fetaost, sockerärtor, oliver och tomater.
Skala och kärna ut avokadon, skiva upp den och lägg skivorna över salladen. Skeda resterande dressing över avokadon.
Skiva kycklingen, lägg även den ovanpå salladen, toppa sedan med ärtskott och finhackad gräslök.
Smaklig spis ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar