torsdag 23 april 2015

Mustig färssoppa med bönor


Soppa är perfekt vardagsmat, men också bjudmat. Speciellt som att den här soppan faktiskt blir godare om den görs dagen innan den ska ätas.
Soppan går att göra helt vegetarisk med qornfärs och grönsaksbuljongtärning.
Extra mustig blir soppan med så färska kryddor som möjligt, våra är dessutom direktimporterade från Spanien med hjälp av sonen.

Det här behövs för 6-8 portioner: 1 rödlök / 2 vitlöksklyftor / 1 morot / 50 g rotselleri / 1 spansk peppar / 3 msk paprikapulver / 1 msk spiskummin / 2 msk chimichrrykrydda / 2 msk köttfärskrydda / 500 g färs / 2,5 hönsbuljongtätning / 2 burkar tomat / 3 dl vatten / 1 dl rödvin / 3 dl blandade bönor / olivolja att fräsa i / sweet chili till smaksättning

Finhacka lök, vitlök och spansk peppar. Skär morot och selleri i små tärningar.
Hetta upp olja i en gryta och låt grönsakerna fräsa tillsammans med de torra kryddorna 5-10 minuter. Vänd ner färs, rör om till den är finfördelad och fräst runt om. Häll i tomater, vatten och buljongtätning. Låt soppan koka ca 1 timme.
Hit går bra att förbereda. Om soppan ska ätas dagen efter, låt den svalna och förvara i kylskåp.
Värm på soppan försiktigt, häll i rödvin och låt allt få ett uppkok. Vänd ner bönorna och låt dem bli varma.
Smaka av soppan med sweet chili till den får den hetta och sötma du vill ha.
Servera med något brytbtöd, t.ex. focaccia, och eventuellt en klick creme fraiche eller gräddfil.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar