tisdag 21 april 2015
Focaccia med tomat, oliv och rosmarin
Det enkla är det goda - en mustig soppa tillsammans med focaccia och vardagsmiddagen förändras till en festmåltid ;-)
Jag funderade just på varför jag inte bakar det oftare, det går ju så snabbt och är så gott!
Till 1 stort eller två små bröd behövs: 25 g jäst / 3 dl ljummet vatten / 0,5 dl olivolja / 2 msk honung / 1 msk flingsalt / 3 dl durumvetemjöl / 4,5 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Smaksättning ca 20 oliver med kärnor / 10 körsbärstomater / 1 knippe rosmarin
Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör till jästen löst sig. Rör ner olivolja, honung och salt. Arbeta ner mjölet och bearbeta degen i maskin 10 minuter eller ca 15 minuter för hand.
Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter.
Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna och häll på lite olivolja.
Häll ut degen direkt på bakplåtspappret och tryck ut degen ända ut till kanterna i formen.
Låt degen jästa ca 30 minuter, under tiden värmer du ugnen till 225 grader.
Dela tomaterna i halvor.
Rippla olivolja över degen och tryck hål med fingrarna. Lägg tomater och oliver i en del av hålen. Strö över flingsalt och rosmarin.
Grädda brödet mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
Låt brödet svalna något innan det skärs i rutor för servering.
Smaklig spis ♥
Etiketter:
focaccia,
körsbärstomater,
oliver,
portionsbröd,
rosmarin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar