lördag 25 april 2015

Energikakor med jordnötssmör


Med en golfsäsong som sakta drar i gång och en son som kommit hem, behövs det energikakor av olika slag. Experimenterandet har tagit fart och här kommer första omgången.

Till ca 10-15 energikakor behövs: 2 dl dinkelflingor / 1 dl mandelmjöl / 1,5 dl jordnötssmör / 0,5 dl honung / 0,5 dl solrosfrön / 2 msk linfrö / 1 dl hackade aprikoser / 1 dl torkade tranbär / 0,5 dl kokoschips / 2 msk chiafrö

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda dinkelflingor och mandelmjöl. Lägg på en plåt och rosta i ugnen under övervakning, till de får lite färg.
Blanda jordnötssmör och honung i en kastrull. Värm försiktigt till det blir trögflytande och väl blandat.
Rör ner övriga ingredienser i jordnötssmörblandningen.
Lägg bakplåtspapper i en form, 20 x 20 cm. Häll ut smeten och tryck ut jämnt i formen. Ställ i kylskåp att stelna. Skär i fyrkanter, linda in dem i vaxat papper eller plastfolie. Förvaras i kylskåp eller frys.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar