söndag 17 augusti 2014

Hallon- och vaniljmacrons


Liten, söt och full med smak av sommar. Syrliga hallon är en riktigt bra smaksättare till den italienska smörkrämen som är inklämd mellan bottnarna.

Till mandelbottnarna behövs: 100 g äggvita / 30 g strösocker / 200 g florsocker / 100 g mandelmjöl / 0,5 tsk röd karamellfärg.
Till smörkrämen behövs: 50 g vatten / 125 g strösocker / 1 tsk vaniljpulver / 2 äggvitor/ 200 g rumstempererat smör / 75 g hallon

Vispa äggvitorna till mandelbottnarna till hårt skum, tillsätt strösocker och färg under fortsatt vispning. Blanda florsocker och mandelmjöl och rör ner det försiktigt i den vispade äggvitan.
Spritsa ut smeten till små rundlar (2 cm i diameter) på bakplåtspapper. Låt bottnarna torka en timme. Sätt ugnen på 170 grader.
Grädda bottnarna i ca 10-12 minuter, tills de känns lätta. Låt dem kallna på plåten.

Pressa hallonen genom en stålstil. Koka upp vatten och socker till smörkrämen. Låt koka till 116 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt den heta sockerlagen försiktigt under fortsatt vispning. Vispa till krämen svalnat, ca 15-20 minuter. Tillsätt rumstempererat smör klickvis. Smaksätt med vaniljpulver och hallonmos.

Bred smörkrämen på en mandelbotten och sätt nästa ovanpå, som en jojo. Förvar macronerna svalt , men inte kylskåpskallt.
Smaklig spis♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar