lördag 9 augusti 2014

Choklad- och hallontryffelpaj


Kan man få för mycket choklad? Jag tror i alla fall inte det! 
Ett krispigt chokladskal, fyllt med mörk hallontryffel, hur låter det? Den här pajen har lite mer "vuxen smak" än den tidigare jag gjort (receptet finns HÄR). Inte heller den här blir gammal i kylskåpet ;-)

Pajdeg: 3 dl vetemjöl / 150 g smör / 2 msk florsocker / 3 msk kakao / 1 äggula / 2 tsk kallt vatten
Fyllning: 2 dl hallon (1 dl hallonpuré utan kärnor) / 300 g Marabou mörk choklad / 2 dl vispgrädde / 75 g smör

Kör snabbt ihop pajdegen till en smidig deg, tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och ställ i kylskåp ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.

Pressa hallonen genom en finmaskig stålsil, kärnorna ska stanna kvar i silen. Blanda grädde och hallonpuré i en kastrull och koka upp. Bryt chokladen i mindre bitar. Dra kastrullen från värmen och smält ner chokladen under omrörning, rör till sist ner smöret. Låt tryffeln svalna.

Ta ut pajformen ur kylskåpet, täck kanterna med aluminiumfolie (för att hålla kanterna uppe under gräddningen). Nagga botten och grädda sedan pajskalet i 10 minuter. Ta ut och låt svalna, häll tryffeln pajskalet. Låt pajen stå i kylen över natten.

Ta ur pajen ur formen och servera den kall med lättvispad grädde eller vaniljglass. Smaklig spis ♥



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar