lördag 23 augusti 2014

Kräftskiva med skadjursfrossa


I augusti, när kvällarna blir mörka allt tidigare, är det mysigt att ställa till med fest. Dessutom börjar ju de svenska skaldjuren återigen att komma i fiskdiskarna, varför då inte passa på att göra kräftskivan till en skaldjursfest :-)


Räkor och havskräftor från västkusten, nykokta kräftor från Vissefjärda och ostron från Frankrike.

Att äta skaldjur utan att kladda är ju näst intill omöjligt, så jag dukar utan duk och med kökshanddukar som servetter. Bara att skaka av och slänga direkt i tvättmaskin!


För att göra det hela matigare åt vi även en kantarell- och västerbottenostpaj toppad med smetana, finhackad rödlök och Kalixrom. Recept på pajen finns HÄR.

Vinet då?
Vi inledde med Veuve Clicquot (Gula Änkan) till ostronen och till övriga skaldjur valde vi en lite lättare chablis, Petit Chablis från La Chablisienne (varunummer 5585).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar