måndag 25 augusti 2014

Pennoni tricolor med tomatsås


Pasta funkar lika bra till vardag som fest i vårt hus.
Beroende på hur mycket tid det finns blir det såser av alla de slag, den här gången är det en örtig tomatsås. Ska det vara riktigt snabblagat, blir det bara pasta med örtolivolja, lite hackad chili och massor av färskriven parmesan.

Till 4 portioner tomatsås behövs: 2 gula lökar / 5 vitlöksklyftor / 100 g rotselleri / 1-2 sardellfiléer / 2 burkar krossade tomater (gärna Mutti) / 1 dl torrt vitt vin / 1 dl finhackade färska kryddor (rosmarin, timjan, oregano, citronmeliss) / 1 msk flingsalt / 2-3 msk råsocker / 1 hönsbuljongtärning / 1-2 msk japansk soja / 0,5-1 msk worcheistersås / 1 tsk sweet chili / citronsaft / olivolja att fräsa i
Valfri pasta som kokas enligt anvisningar på förpackningen / olivolja
Färskriven parmesan

Finhacka lök, vitlök, selleri och sardeller. Fräs dem på medelhög värme i en kastrull till de blir glansiga och blir lite guldfärgade. Tillsätt tomater, vin och kryddhack. Krydda upp såsen och smaka av under tiden.
Låt såsen koka ihop under tiden pastavattnet kokar upp och pastan blir klar.
Häll av pastan, ringla lite olivolja över och servera omgående tillsammans med tomatsås och gärna färskriven parmesan.
Smaklig spis ♥

1 kommentar:

  1. åhhhh detta ser så gott ut!
    Tack för din kommentar!
    Fin helg till dej
    Kram Kathrine

    SvaraRadera