söndag 25 maj 2014

Bearosésås


Sol, sommarvärme, myggor och tänd grill. Kan det bli bättre?
Jodå, grillad oxfilé, härodlad sparris, närodlad potatis och tomater, pricken över i är den nya varianten på bea.

Till fyra personer behöver du:
200 gr laktosfritt smör / 0,5 finhackad gul lök / 10 krossade rosepepparkorn / 2 msk vit balsamvinäger / 6 msk vitt vin / 6 msk vatten / 1 msk dragon / 2 äggulor / salt / citronsaft / 1 tsk dragon / 1 tsk rosépeppar


Smält smöret och låt det vita (salt och mjölk) sjunka till botten. Ställ åt sidan på spisen så att det håller ca 40 grader.Koka upp vinäger, vin, vatten, lök, vitpeppar, och dragon. Låt koka på svag värme till ca 0,5 dl vätska återstår. Sila av och häll i kastrull igen.

Tillsätt äggulor och vispa på svag värme tills det blir tjockt, vitt och pösigt.Tag kastrullen från värmen och skopa ner det smälta smöret lite i taget under fortsatt vispning. Ta inte med det vita i botten från smörkastrullen.

Smaka av med salt, citronsaft, mortlad rosépeppar och dragon. Servera såsen direkt.
Smaklig spis ♥


1 kommentar:

  1. Det blir säkert gott med rosépeppar i såsen och ger fin färg också.

    SvaraRadera