torsdag 1 mars 2018

Chokladpudding


Jag är, har alltid varit, barnsligt förtjust i chokladpudding. Dock har jag avancerat från diverse pulvervarianter till att göra den från grunden ;-) Bäst blir den givetvis på kakao av hög kvalitet, jag använder ekologisk kakao från Kung Markatta.
Servera den väl kyld och gärna tillsammans med vispgrädde, lite färsk frukt till gör ju aldrig ont.

Det här behövs till 4 portioner: 5 dl mjölk (3%) / 3 msk kakao / 4 msk strösocker / 3 msk Maizenamjöl / 1 vispat ägg / 0,5 vaniljstång

Skär upp vaniljstången och skrap ur fröna. Vispa ihop samtliga ingredienser, inklusive vaniljstång och frön, i en kastrull. Sätt kastrullen på spisen på medelhög värme. Låt sjuda till den tjocknar under omrörning. Ta kastrullen från spisen, lyft ur vaniljstången och häll upp i serveringsskålar. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåp ca 4 timmar.
Servera med vispad grädde och gärna någon färsk frukt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar